C-Value

Den bedste træner er afgørende

- CEO Torben Kjær Madsen, C-Value®

Gennem min erhvervskarriere har jeg mødt en håndfuld fremragende trænere (undervisere) og ledere. De har hver for sig formået at motivere mig til ekstra ordinære præstationer.

Min fantastiske historielærer Niels Nielsen på handelsskolen, formåede at få mig til at interessere mig for historie. Den interesse har jeg stadig og mener i dag, at uden kendskab til baggrund, så er det svært for mig, at sætte mig rigtig ind i den nuværende situation.

Da jeg var ansat hos Alstom, kom Jens Ebbesen og fik skabt hele effektiviseringskulturen med værktøjer indenfor metodikker som LEAN og Six Sigma. Alle medarbejdere var på kursus i begge dele på kort tid, og hver dag udfordrede vi "plejer". Det var vildt inspirerende.

Mit løbetræner Walter Mygil formåede at ændre mit "hyggeløb" til at detaljerne betød noget: mængde, intervaller, kost, fysisk træning og udstrækning.

For mig, som menneske, er det og har det været afgørende, at den rette leder og træner (underviser) har været til stede. Spørgsmålet er: "Hvad er det der er i spil, som gør forskellen?"

På et af de forrige fyraftensmøder vi afholdte, var temaet kompetenceløft i fokus. Et af områderne vi talte om, var bevidstheden om hvilken træner (underviser) vi vælger og hvad vælger vi ud fra, når vi selv eller vores medarbejdere skal på kursus. Er det et forsømt område, hvor vi håber det bedste når bare udbyder, navn og pris er rigtig og udbyder er iblandt dem, som har formået at skabe blikfang på sociale medier som LinkedIn eller Facebook?

Det at træne (undervise) oplever jeg, at mange sidestiller med noget man bare gør. Lidt som løb, det er da bare noget man gør. På med løbeskoene og så afsted, uden tanker om belastning, effektivitet, restitution eller udbytte. Eller for at nævne et weekendkursus i at blive coach, som bliver benævnt intensivt, og hvor man efterfølgende kan slå sig ned som Business Master International Universel Guru Certificeret Coach - agtigt.

Tilbage til at være træner (underviser). Jeg har mødt rigtig mange trænere (undervisere), eller mange som gerne vil træne (undervise), hvor flere erfarer, at det faktisk ikke er så let. At bevare roen, få alle kursister med, have overblik, følge planen samt svare på rigtig mange relevante og til tider udfordrende spørgsmål.

Det kan også være, at kursisterne kommer hjem og faktisk ikke har lært det nødvendige, hvilket de ikke altid ved det selv. Eller at kursisterne og virksomheden ikke kommer igen.

Jeg håber at kunne inspirere dig til, at blive bevidst om betydningen af en dygtig træner (underviser) og ja, en dygtig leder. I de tilfælde du har indflydelse, vil jeg anbefale at du afklarer dine behov og undersøger hvilken træner (underviser) du kan få, for at få optimal udbytte af træningen (undervisningen). Indhent gerne referencer og undersøg CV på vedkommende, evt. på det sociale medie LinkedIn.

 Noget af det der betyder noget for mig, når jeg skal beskrive en dygtig træner (underviser) er at vedkommende:

  • kan skabe tillid
  • er forberedt og har plan for træningen (undervisningen)
  • kan møde kursisterne, der hvor de er
  • kan underbygge teori med praktiske cases
  • er overbevisende
  • er kompetent til at træne (undervise) med forskellige læringsstile
  • er tilstede og har humor

Vi mennesker er forskellige, og jeg har kontaktet flere af mine gode relationer og spurgt dem om, hvad der kendetegner en god træner (underviser). Helle Lintrup og Ole Beck Jørgensen udtaler sig ud fra hvad der er vigtigt for træning (undervisning) i LEAN og Six Sigma mens Eskild Ebbesen udtaler sig ud fra hvad der generelt kendetegner en dygtig træner (underviser). Her er deres bud.

"Forudsætningen er, at underviseren er faglig dygtig til det niveau der skal undervises på. Så det er noget i retning af dette:

  • At kunne sætte sig ind i kursisternes niveau og forklare LEAN og Six Sigma ud fra deres situation
  • At kunne give konkrete eksempler som kursisterne kan relatere til
  • At kunne formidle tilgangen/tankegangen om at ca. alt kan forbedres – og det betyder at vi skal forvente og være parate til, at andre kommer med forslag til at forbedre VORES idéer og løsninger
  • At kunne gøre LEAN-tankegangen til en vane og selvfølgelighed
  • At kunne formidle at samarbejdet om LEAN skal være spørgende og udforskende
  • At det er særdeles vigtigt at acceptere fejl (og måske endda sætte pris på dem!) Der vil uden tvivl komme nogle stykker af dem"

"Her er hvad jeg tænker er vigtigt:

  • Selvfølgelig skal underviseren kunne sit stof, men formidlingen af det er super vigtig
  • Underviseren skal sætte sig i tilhørernes sted og ikke kun formidle relevant fakta og information, men også med humor og fængende historier"

"Det er ekstremt vigtigt at LEAN og Six Sigma metodikkerne, udregningsformlerne samt aflæsning og tolkning af data bliver videreformidlet på en sådan måde, at det bliver let forståeligt for eleven - gerne med en kobling til en hverdags situation.

Derved bliver stoffet endnu nemmere at forstå. En enkelt fejl bliver jo udslagsgivende for hele LEAN og Six Sigma projektet.

En god underviser forstår også at sætte sig i elevens sted, og at være bevidst om hvilken måde stoffet skal formidles på, så det fremmer indlæringen hos eleven"

 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
Søndag, 4. Juni 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.c-value.dk/

Vores referencer

Referencer samlet 4

Kontakt os

samplesampleTELEFON:
+45 5089 6000


ADRESSE:
6000 Kolding

 

 

Vi støtter miljøet

miljøvenlig pakning

Anerkendt service