C-Value

LEAN 

Hvad er LEAN?

LEAN er en samling af kultur, principper, teknikker og værktøjer, herunder ledelsesprincipper, som reducerer spild og ikke værdiskabende aktiviteter i gentagne arbejdsprocesser.

Metodikken øger effektiviteten og produktiviteten, involverer medarbejdere på alle niveauer og optimerer deres tid og frigiver ressourcer. Gevinsten af værdiskabende aktiviteter reducerer transport af varer, lager, bevægelse, uunyttede kompetencer, ventetid, overproduktion, uhensigtsmæssige processer, fejl og omstillingstider. Læs mere på siden FAQ eller på Wikipedia.

 

Holdundervisning i LEAN på alle niveauer i jeres virksomhed

 

Hvem opfandt LEAN?

LEAN blev defineret som begreb (metodik) af forfatterne Jim Womack og Daniel Jones tilbage i 1992. De havde undersøgt mange af de kvalitetsværktøjer og modeller, som bla. ToyodaDemingOhnoIshikawa og mange andre havde opfundet. Særligt Toyoda's tiltag blev hovedtemaet i det, som man døbte LEAN. Womaco og Jones fandt ud af, at Toyota kunne producere biler langt billigere end hos konkurrenterne. De ældste af værktøjerne i LEAN er helt tilbage fra 1785. Så ordsproget gammel vin på nye flasker, kan med sindsro bruges her.

 

LEAN er en kultur som virker

Det du allerførst bør forstå er, at LEAN faktisk ikke kun er værktøjer, som er hevet ud fra en metodik. Det er en en filosofi og en kultur, både hvad angår privatmæssigt og erhvervsmæssigt. En kultur af, at alle deltagere i privaten eller i virksomheden er med til at skabe løbende forbedringer, til gavn for øget kundeværdi. Det som Toyota udtrykte som TPS, tror alt for mange mennesker betyder Toyota Production System. Det gør det ikke. Det betyder Thinking People System. Altså hvordan kan alle deltagere tænke ind i systemerne og lave små og store forbedringer.

Det næste, som er næsten ligeså vigtigt er, at LEAN ikke kan trækkes ned over hovedet på andre mennesker. Medmindre du elsker at være midtpunkt og bruge alt for meget ledelsestid, så kan du da forsøge at proppe LEAN ned i halsen på andre mennesker. Vores erfaring er, at det dog kun virker lige så længe som til du stopper med at have fokus på det. LEAN handler om at inddrage og involvere alle deltagere og gøre det i forhold til det modenheds- og kompetenceniveau, de er på.

Det tredje du bør sikre dig er, at ledelsen (mor og far) har forpligtet sig og går 1.000 procent forrest. Der er kun en som kommer af sig selv og her kan vi afsløre, at det ikke er en ny LEAN kultur af løbende forbedringer fra alle deltagere. Det kræver målrettet fokuseret arbejde i 2-3 år fra alle ledere. Derefter begynder den nye kultur at åbenbare sig.

 

De 5 LEAN principper

I LEAN (eller systemstisk sund fornuft) er der 5 hovedprincipper. Under hver af disse principper findes en række værktøjer. De 5 LEAN principper har C-Value® illustreret på denne model. Disse 5 principper er vores LEAN Green Belt (Manager) og LEAN Black Belt undervisningsmateriale bygget op efter:

De 5 LEAN principper har C-Value® illustreret på denne model. Den visualiserer de 5 LEAN principper, også kaldet kundeværdier som hedder: Kundeværdi, Uden spild, Enkelt flow, Til tiden og Perfekt. Disse 5 kundeværdier er vores LEAN Green Belt (Manager) og LEAN Black Belt undervisningsmateriale bygget op efter.

Det handler om at kortlægge værdistrømmene, fjerne spild og ikke værdiskabende aktiviteter for dermed at det er slutkunden som trækker varen/ydelsen/servicen.

LEAN-metodikken

Indeholder værktøjer som giver din virksomhed mulighed for at optimere gentagne arbejdsprocesser i både administration og produktion.

Strategisk indførsel af LEAN-kultur vil eliminere spild og øge værdiskabende aktiviteter,
til gavn for interne og eksterne kunder.

 

Du kan tage effektive kurser indenfor LEAN hos C-Value®:

 

Ofte brugte søgeord indenfor LEAN:

  • LEAN blev udviklet i 1960'erne på (LEAN Toyota) fabrikkerne
  • Den (LEAN model) der er omdrejningspunktet i LEAN hedder PDCA-hjulet
  • Læs mere om (LEAN Wiki) på Wikipedia
  • (LEAN 5S) er er værktøj indenfor metodikken som skaber sikkerhed og trivsel
  • De 5 LEAN principper omtales også som (LEAN principles)
  • (LEAN and KAIZEN) hvor LEAN er metodikken og KAIZEN er et af værktøjerne
  • Mange Toyota interesserede kigger også efter (Mazda) og (Suzuki)

 

Vidste du?

Billedet illustrerer C-Value® haveslangen, som visualiserer LEAN-tankegangen. Metodikken går i sin helhed ud på at skabe enkelt flow. Du hælder vand ned i vandslangen og vandet skal komme ud af vandslangen uden knæk, stop, bræk, spild og ikke værdiskabende aktiviteter. Produktet skal altså leveres til kunden hurtigst muligt og uden nogen former for spild.

 

LEAN White Belt

white belt på vej

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

For medarbejdere der skal kunne støtte, motivere og inspirere organisationen i forandringerne. Virksomheder der strategisk indfører LEAN, kan med fordel uddanne alle deres medarbejdere LEAN White Belt.

LEAN White Belt på 1 dag

LEAN Yellow Belt

film yellow belt

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

For medarbejdere, der indgår i teams omkring LEAN-effektiviseringsprojekter. Herunder uformelle ledere eller meningsdannere. Virksomheder der strategisk indfører LEAN, kan med fordel uddanne 30% af deres medarbejdere LEAN Yellow Belt.

LEAN Yellow Belt på 3 dage

LEAN Green Belt (Manager)

lean green belt

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

For kvalitetsmedarbejdere, mellemledere, nøglemedarbejdere, effektiviseringsprojektledere og deltagere i forandringsprojekter. Virksomheder der strategisk indfører Six Sigma, kan med fordel uddanne 10% af deres medarbejdere LEAN Green Belt (Manager).

LEAN Green Belt (Manager) på 9 dage

LEAN Black Belt

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

For medarbejdere der har  interesse og entusiasme for at arbejde som mentor og coach for LEAN Green Belt (Manager) medarbejdere, der løbende kører effektiviseringsprojekter.

LEAN Black Belt på 11 dage

LEAN POKA YOKE

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

Primært for produktionsmedarbejdere og operatører med kortere uddannelser i virksomheden samt til administrative medarbejdere, der skal kunne praktisere LEAN POKA YOKE.

LEAN POKA YOKE på 1 dag

LEAN 5S

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

Primært for produktionsmedarbejdere og operatører med kortere uddannelser i virksomheden samt til administrative medarbejdere, som skal kunne praktisere LEAN 5S.

LEAN 5S på 2 dage

LEAN SMED

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

Primært for produktionsmedarbejdere og operatører med kortere uddannelser i virksomheden samt til administrative medarbejdere, der skal kunne praktisere LEAN SMED.

LEAN SMED på 1 dag

LEAN KAIZEN

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

Primært for produktionsmedarbejdere og operatører med kortere uddannelser i virksomheden samt til administrative medarbejdere, der skal kunne praktisere LEAN KAIZEN.

LEAN KAIZEN på 1 dag

LEAN VSM

film

Værdi, viden og indsigt? Læs mere

Primært for produktionsmedarbejdere og operatører med kortere uddannelser i virksomheden samt til administrative medarbejdere, der skal kunne praktisere LEAN VSM.

LEAN VSM på 1 dag

Vores referencer

Referencer samlet 4

Kontakt os

samplesampleTELEFON:
+45 5089 6000


ADRESSE:
6000 Kolding

 

 

Vi støtter miljøet

miljøvenlig pakning

Anerkendt service